Saturday, October 23, 2021

Hasani: Shpresa është në formimin e Qeverisë LVV-LDK

Must read

Shkruan: Mr.Sc.Refik HASANI

Lëvizja Vetëvendosje dhe Lidhja Demokratike e Kosovës, dy subjekte politike të Kosovës ende nuk kan arritën të formojn kualicion për qeverisje. Marrë nga ajo si është zhvilluar demokracia dhe jeta plurale në gjithë hapsirat tona shqiptare me të drejtë duhet pranuar që LVV-LDK, jan shpresa e Kosovës që nuk do të duhej të thyhet dhe të humbët ky rast.

Mos formimi i qeverisë nga këto dy subjekte të dalura më të votura në zgjedhjet e 6 tetorit 2019, do të ketë pasoja për zhvllimet dhe proceset që jan në pritje për vite e dekada. Mos forcimi i ligjit, mos përfundimi i bisedimeve me Serbin, ngecja në shumë segmente që tani ka Kosova, këto do të jen arsyet që subjektet politike që ishin në këto procese nuk arritën ose shumë pak arritën që të përmisojn jetën e qytetarëve të Republikës së Kosovës.Duke u pa nga ky këndëvështrim elektorati i ndëshkoi dhe popullli kërkoi ndryshim në Kosovë. Ky ndryshim duhet të kuptohet e të lexohet drejtë ku në asnjë mënyrë që besimi në votë, shpresa që egziston, që është në pritje të një ndrsyhimi nuk do të duhet të mposhtet elektorati i Kosovës është në pritje të realizimit dhe konkretizimit të programit të këtyre dy subjketeve.

Shpresa është në liderin Albin Kurti dhe në LVV E LDK-ën të arrijn të formojn Qeverin. As shkuarja në zgjedhje të reja e as ndonjë qeveri teknike, apo ndonjë qeveri e pakicës nuk përbën ndonjë zgjidhje, por jan vëtëm një zhgënjim më i madhë dhe jan shpresa e humbur dhe e thyer. E vetmja zgjidhje sipas vullnetit të elektoratit është shpresa në qeverin LVV-LDK.

Autori është publicist i pavarur që ka bërë dhjetra shkrime e publikime për dhe lidhur me Krahinën shqiptare që përfshin Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë.

- Advertisement -spot_img

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article